Tema Krigen i Syrien

Rusland: Vi har bombet IS-højborg med krydsermissiler

De russiske missiler har blandt andet ramt terrorgruppens træningslejre ved Raqqa, oplyser Ruslands forsvarsministerium.

IS-soldater ses her på et arkivfoto fra Raqqa, hvor de kører parade i byens gader. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Russiske kampfly har sendt krydsermissiler mod Islamisk Stats højborg i Syrien, byen Raqqa. Det oplyser Ruslands forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det fremgår i en udtalelse fra ministeriet, at bombefly af typen Tupolev Tu-95 har krydset iransk og irakisk luftrum for at komme til Syrien, og at angrebene mod terrororganisationens træningslejre og en kommandopost har været succesfulde.

Rusland gennemførte også en række angreb mod Raqqa i slutningen af 2015, men har siden flyttet sit fokus til Aleppo og andre oprørskontrollerede områder.

Syriens Demokratiske Styrker, der er en alliance bestående af forskellige oprørsgrupper, oplyste i november sidste år, at de havde indledt en offensiv mod Islamisk Stats bastion i Raqqa.

Raqqa har været fuldt kontrolleret af terrorgruppen siden januar 2014 og er sammen med de irakiske byer Mosul og Fallujah nogle af de absolut vigtigste byer, som Islamisk Stat har tilkæmpet sig kontrollen over.

/DR Nyheder/