Elever vil demonstrere foran Christiansborg: Håber at flygtningefamilie kan få lov at blive i landet

En 15-årig pige og hendes familie fra Jelling risikerer udvisning. Klassekammeraterne demonstrerer i morgen foran Christiansborg.

Busser med elever fra 8. klasse på Bredagerskolen i Jelling kører til København i morgen. Klassekammeraterne til Alaa Shamasneh demonstrerer foran Christiansborg, fordi de vil redde hende og hendes familie fra udvisning. (Foto: Søren Lindbjerg- DR)

En flok skoleelever fra 8. klasse på Bredagerskolen i Jelling tager onsdag en tur til Christiansborg for at støtte deres kammerat, Alaa Shamasneh. Hun står til at blive udvist af Danmark sammen med sin familie.

- I starten var det bare noget, vi snakkede om. Vi vidste ikke, at det ville blive til noget, som det gør nu, siger Iben Saaby, der går i klasse med Alaa Shamasneh.

Alaa Shamasneh, hendes to søskende og forældre har boet i Danmark i syv år. De kom hertil efter, at de var blevet udsat for chikane i deres hjemlande.

Men de har ikke kunnet opnå opholdstilladelse ifølge udlændingeloven og derfor skal familien udvises.

Da moren og faren ikke har samme nationalitet, skal de ifølge forældrene selv udvises til henholdsvis Jordan og Vestbredden.

Børnene skal med deres far, så familien risikerer at blive splittet.

Skolekammeraterne fra Jelling er godt forberedte.

Eleverne har fået fat i busser, som kan køre til København klokken halv ni onsdag morgen. Lige nu er er de ved at forberede bannere og musik.

- Vi har også tænkt os at bage en kage til politikerne, så vi kan få en lille snak med dem. Ellers vil vi bare demonstrere omkring den her sag, siger Iben Saaby.

Hun håber meget, at familien Shamasneh kan få lov til at blive i Jelling.

I weekenden var flere hundrede Jelling-borgere samlet for at vise deres støtte til familien Shamasneh. Samtidig er der også gang i en underskriftsindsamling til støtte for familien.

Familien har boet i Danmark siden 2010 og fik allerede efter et halvt år i landet første gang at vide, at de skulle rejse ud. I maj 2013 kom Udlændingestyrelsen med samme besked.

I den tidligere version af denne artikel kunne det forstås sådan, at Udlændingestyrelsen har besluttet, at forældrene skal udvises til henholdsvis Jordan og Vestbredden. Det er en oplysning, som DR har fået af forældrene, og det er ikke bekræftet af Udlændingestyrelsen.